yplusy

Makron – pregrešna slaščica s kraljevskim poreklom

Makroni
Legenda pravi, da je ideja o makronu prispela v Pariz z italijanskimi mojstri slaščic Katarine Medičejske v 16. stoletju, ko se je poročila s francoskim kraljem Henrikom II. in tako na francoskem dvoru predstavila svojo priljubljeno slaščico, katera je vsebovala dve ploščici, narejeni iz beljaka, združeni skupaj z različnimi nadevi in likerji.

V začetku 20. stoletja je makrone na novo odkrila priznana francoska hiša slaščic Ladurée.

Slaščičarski mojstri hiše Ladurée so prvi oblikovali podobo makrona, ki se je ohranila vse do danes. Beljakom so primešali mandlje, sladkor in mandljevo moko, ter tako dobili rahlo zmes, ki so jo nato s sušenjem oblikovali v dve polovički piškotka ter povezali z bogatim sadnim ali ganaše nadevom. Poimenovali so ga Pariški Makron in kot takega ga poznamo še danes.
Ta je s svojim značilnim okusom in rahlo strukturo, ki se kar topi v ustih, hitro postal svetovna uspešnica. Vsaka dežela je makronu posvetila svojo različico, a tisti najbolj zahtevni še vedno prisegajo na izvirni pariški makron.

Makroni so se v Zvezdi prvič pojavili že leta 2008, postopoma pa so si izborili svoje mesto med Zvezdinimi slaščicami. Da bi lahko svojim gostom ponudili le najboljše, smo se seveda popolnoma predali pariški metodi izdelave. V polni luči so zasijali avgusta 2012, ko so z otvoritvijo novega Zvezdinega Delija dobili častno mesto v njegovi izložbi. Ponosni smo, da so krhke slaščice, pregrešnega okusa in čarobnih barv postale del naše zgodbe in da lahko skupaj lebdimo med zvezdami.
Makroni

Vsak Zvezdin makron je izdelan iz vrhunskih sestavin, s skrbno pozornostjo, natančnostjo in ljubeznijo.

Makroni


Obveščanje o Zvezdinih novičkah

Želim prejemati Zvezdina e-obvestila in občasna izredna obvestila o Zvezdini ponudbi.