Europa Donna Slovensko združenje za boj proti raku dojk

Europa Donna Slovensko združenje za boj proti raku dojk

Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna je samostojna, neodvisna, neprofitna organizacija civilne družbe. Povezuje zdrave ženske, bolnice z rakom dojk, posameznike in strokovne institucije v Sloveniji v boju proti raku dojk. Je članica evropske zveze in zagovarja njenih 10 ciljev. Glavni cilj slovenskega združenja za boj proti raku dojk je vsem ženskam v Sloveniji zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkritje bolezni, takojšnje in učinkovito zdravljenje in rehabilitacijo.

 

Europa Donna Slovenija z Avonom in drugimi podporniki v letošnjem oktobru pripravlja projekt »Lep je dan«, s katerim želimo poudariti, da je življenje čudovito in da je lahko vsak dan lep tudi, če se spopadaš z boleznijo.

Poleg ostalih aktivnosti je nastala tudi serija fotografij Lep je dan. Fotograf Tomaž Levstek je skozi objektiv ujel pozitivno podobo bolnic in ozdravljenk. Fotografije so v črnobeli tehniki do pasu, čez prsi pa ima vsaka od portretirank širok rožnat trak. Vsaka fotografija je opremljena s sporočilom, ki nagovarja k skrbi za zdravje svojih dojk, z njimi bomo osveščali mimoidoče v blagovnicah v Ljubljani in Mariboru. V Zvezdi bo razstava potekala od 20. oktobra do 2. novembra.jana