Omina torta (orehov biskvit, kavna krema)

Urška pripoveduje zgodbico o omini torti:
»Moja oma Anica, mama očeta Petra, naju je s sestro Barbaro naučila peči, kuhati in šivati. Posebnost omine torte je bila, da jo je pekla ob rojstnih dnevih vseh družinskih članov, in sicer kar dva dni. Ker je odraščala v časih, ko hrane ni bilo na pretek, je v skladu s svojo vzgojo vedno varčevala pri kremi in spominjam se, kako sva jo s sestro prosili, da naj bo vendarle bolj radodarna s sestavinami. Leta 1999 je prišla v slaščičarno Zvezda, da bi naše slaščičarke naučila kuhati kremo za torto po njenem receptu. S seboj je seveda prinesla majhen lonček za merico, da torta ne bi bila preveč potratna. Današnja različica omine torte v Zvezdi je bolj bogata in z več kreme. Ko jo s ponosom ponudimo našim gostom, me vedno prevejejo čudoviti spomini na drago omo, ki je še vedno v mojem srcu.«