Ozvezdje 9

Izšla je nova številka hišnega časopisa Ozvezdje v kateri pišemo o kakavu, praznikih in Zvezdinih dobrotah.

V hladnih zimskih dneh nas pogosto premami omamni vonj sladko dišeče vroče čokolade. Pogreje nas in ponese v čase, ko so v majevski in azteški kulturi smeli piti pijačo iz kakavovih zrnc le visoki dostojanstveniki. Vemo, da je najdražja čokolada tista, ki ima največji delež kakavovega prahu. Razlog za to je v njegovi precej težavni obdelavi in predelavi, saj večina del še vedno poteka ročno. V Zvezdi kupujemo kakav samo od trgovcev, ki spoštujejo načela pravične trgovine (»fair trade«). Res je, da je ta kakav nekoliko dražji, a smo ponosni in zadovoljni, ker se zavedamo, da tako pomagamo ohranjati naravo, poleg tega pa obiralcem in predelovalcem kakava omogočamo dostojno plačilo za njihovo delo.

Ozvezdje je na voljo v vseh naših enotah.